lauantai 15. syyskuuta 2018

Englanti, Lamberhurst, Scotney Castle - puutarhuri vol.1

Tervehdys!
Olen toisen vuoden opiskelija Keudan Mäntsälän Saaren toimipisteestä. Puutarhatalouden perustutkinto ja puutarhurin titteli on tavoitteissa keväällä 2019.
Kun opiskelun aloitusvuonna esiteltiin mahdollisuus lähteä kansainväliseen vaihtoon työssäoppimisjakson aikana Erasmus+-rahoituksen tukemana, innostin heti asiasta ja suuntakin oli alusta saakka selvillä: Brittein saaret!
Suunnitelmana oli alusta alkaen, että kv-vaihtojakso sijoittuisi toisen opiskeluvuoden alkuun elokuulle, jolloin olisin jo ehtinyt olla työssäoppimassa Suomessa touko-, kesä- ja heinäkuun ajan. Aloin kyselemään opettajien mahdollisia yhteyksiä Englannin suuntaan samantien kv-infotilaisuuden jälkeen lokakuussa 2017 ja huomasin nopeasti, että siinä suunnassa ei paljon yhteyksiä ollut. Kyselin myös koulun muita yhteyksiä kv-yhteyshenkilö Suvilta, yksi mahdollinen välittäjäorganisaatio olisi ollut Irlannissa, mutta kohteesta siellä ei ollut mitään tietoa. Päätin siis jatkaa omatoimista sähköpostittelua ja kaikkien tuttujen ja puolituttujen kontaktieni hyväksikäyttöä paikan löytämiseksi. Kaikkeen tähän menee yllättävän paljon aikaa ja joulukuun lopussa kun aloin saada kiinni ihmisiä, jotka asioista minua kiinnostavissa paikoissa (kuten RHS:n puistot) päättivät, oli tulevan vuoden paikat tai suunnitelmat jo päätetty. Olin jo menettämässä toivoni hyvän ja kiinnostavan paikan suhteen kun kouluumme opettajaksi tullut Andi Skotlannista antoi maaliskuun alussa vielä pari vinkkiä, josta voisin kysellä. Toinen yhteystieto oli National Trust, säätiö, joka hallinnoi ja ylläpitää erilaisia luonnonkohteita ja kulttuurikohteita ympäri Brittein saaria. Nettisivulla surffatessani huomasin, että noin 70 kilometriä Lontoosta kaakkoon sijaitseva Scotney Castle etsi vapaaehtoisia työntekijöitä puutarhatiimiinsä. Laitoin siis viestiä senior gardener Sarah Gainesille ja kysyin, onko heillä mahdollista ottaa opiskelija heille töihin elokuussa ja hoitaa myös kaikki työssäoppimisen ja arvioinnin vaatimat kuviot. Sarah vastasi, että elokuu on heille kiireinen kuukausi ja he mielellään ottavat minut sinne töihin ja opastuksen ja työt hoidetaan puutarhurien kanssa tiimeissä, joten homma on hoidossa.
Yksi hyvä puoli Scotney castlessa oli myös se, että siellä on oma asuntola, jossa vapaaehtoiset voivat majoittautua ilmaiseksi.
Siitä alkoivat paperihommat, joita Suvi Järvenpäässä hoiti enemmän kuin kiitettävällä tavalla ja antoi minulle selvät ohjeet, mitä milloinkin pitää täyttää. Samalla kyselin Sarahilta sähköpostitse käytännön asioista ja vinkkejä niin matkalle kuin myös oleskeluni ajaksi. Näin ollen niin paperiasiat kuin käytännön järjestelytkin olivat tehtyinä jo huhtikuun lopussa, kun kotimaan työssäoppimisjaksomme alkoi.
Elokuun alussa sitten koitti aika lähteä matkaan!
Olin itse ostanut lentoliput ja junalipun Lontoosta Wadhurstiin, josta Sarah nouti minut ja vei asuntolaan ja esitteli paikkoja ja kertoi, missä minun pitää seuraavana aamuna töihin ilmoittautua.
Tästä siis alkoi neljän viikon  antoisa harjoittelujakso, josta voitte lukea tarkemmin blogissa: puutarhurinlinnareissuenglantiin.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti