sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kolme viikkoa Zwollessa - Aan de Zeven Alleetjes


Eniten Aan de Zeven Alleetjes kaupassa myydään sidontatöitä, seuraavaksi tulee ruukkukasvit. Tietenkin keväällä kasvaa myös kesäkukkien myynti. Sidontatöistä kukkakimput on ykköstuote. Valmis-kimppuja ja odotustyönä tehtyjä kimppuja ostetaan paljon, sekä merkittävästi myös tilataan puhelimitse ja netin kautta.
Kimpuissa käytetään välivihreänä pääsääntöisesti salalia ja pistaasia, mansetti vihreätä ei tarvita kun kimput saavat paperi- tai sellofaanimansetin. 90%:lla se on paperi.



Muutama vuosi on nyt muotina ollut sidontatöissä yhdistää paljon ja hyvin erilaisia värejä. Meille Suomessa ne väriyhdistelmät voivat tuntua hyvin erikoisilta. Tässä muutama tyylinäyte. 






Todella suosittuja ovat myös ”field bouquet” eli peltokimput. Kimppuun on yhdistetty niin korkeita kuin matalia kukkia ja se antaa maaläheisen vaikutelman. Viereinen kuva kuvailee sitä tyyliä.




Esimerkki hotellin ravintolan kukkamaljakoista.



Maanantaisin ja tiistaisin hoidetaan kukkatilaukset, jotka toimitetaan toimistoille. Epävakaan taloudellisen tilanneen takia on viimeisten vuosien aikana asiakkaiden määrä vähentynyt noin 40%. Toimistoille viedään yleensä lasimaljakoihin ja -astioihin aseteltuja kukkia ja vihreätä.





Kukkasientä käytetään vaan surusidonnassa ja cupcake’ssä. Viimeisen tekemiseen hurahdin itse. Ne ovat suosittuja äitienpäivänä ja myös muina juhlipäivinä.

Koningsdag - Kuninkaanpäivä on 27. huhtikuuta. Viikko aikaisemmin aletaan valmistautumaan sitä varten: kauppojen näyteikkunoille ilmestyy oranssin värisiä tavaroita. Se näkyy myös kukkakaupan valikoimassa, sidontatöissä käytetään oranssin värisiä kukkia ja somisteita.  Kuninkaanpäivänä järjestetään erilaisia tapahtumia kuten konsertteja ja markkinoita. Ihmiset pukevat päälle oranssin värisiä vaatteita.

5. toukokuuta vietetään Hollannissa Bevrijdingsdag - vapautumispäivää natsi-Saksan miehityksestä. 4. toukokuuta asetetaan kukkia muistomerkeille toisessa maailmansodassa kaatuneille. Alla kaksi esimerkkiä seppeleistä.

Hollannin lipun värit kukkakimpussa ja kukassa.



Ruusujen pakkauslinja
Omistaja hakee pääsääntöisesti kukat Flora Hollandista kerran tai pari kertaa viikossa, sekä myös suoraan paikallisilta kukkakasvattajilta. Pääsin mukaan Flora Hollandin reissuun. Vierailimme myös ruusuja tuottavalla Olij nimisellä yrityksellä. Alankomaissa heillä on erikoisempien ruusulajikkeiden kasvatus sekä myös uusien lajikkeiden testaus. Tarpeen mukaisesti myös pakataan heidän Etiopian tiloilta tulevat ruusut.




Samalla kävimme jälleenmyyjällä, jolla oli iso valikoima ruukkuja, silkkikukkia ja somistus esineitä sekä ruukkukasveja, pensaita ja puita. Täältä löytyy niin kullalla päällystettyjä ruukkuja kuin 8m korkeita puita. 
Kolme viikkoa Zwollen isoimmassa kukkakaupassa on ohi, se meni nopeasti. Jään kaipaamaan kivoja työkavereita, täältä löytyikin uusia ystäviä. Seuraavalla viikolla uusi kauppa, uudet tuulet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti