perjantai 3. maaliskuuta 2017

Ensimmäinen viikko Leeuwardenissa, Hollannissa

Saavuimme Amstedamiin sunnuntaiaamuna, josta matkasimme junalla Leeuwardeniin. Junassa valitsimme mielestämme hyvät istumapaikat, mutta konduktöörin tarkastaessa lippujamme olimme 1.luokassa ja liput olivat tietenkin 2.luokkaan, hieman nolona kolusimme matkalaukkujemme kanssa toisille paikoille. Matka kesti vähän yli kaksi tuntia. Leeuwardenin asemalle meitä tultiin vastaan ja saimme kyydit majoituspaikkaamme, Bordine B&B.

Maanataina koulu (Nordwin College) alkoi kahvituksella opettajien kahvihuoneessa, tutustuimme opettajiin ja kiersimme koululla. Kaikki ihmiset olivat todella ystävällisiä ja tunsimme olomme erittäin tervetulleiksi. Saimme myös koulutehtävän, jota on tarkoitus tehdä seuraavat kolme viikkoa. Tehtävänanto: Stailata omavalintainen tila viherkasveilla. Tästä tulee tehdä A3 kokoinen moodboard ja esitellä valmis suunnitelma viimeisellä viikolla. 

Cees Flowershop, Leeuwarden
Tiistaina aloitimme päivämme jälleen kahvihuoneesta :D aamupäivällä lähdimme tutustumaan työssäoppimispaikkoihin opettajan kanssa. Kävimme ensin Cees Flowershopissa Leeuwardenissa ja tämän jälkeen matkasimme Intratuin -puutarhamyymään Drachteniin. Molemmat paikat vaikuttivat todella kivoilta. Palasimme koululle ja loppu päivä meni koulutehtävää tehden.




Cees Flowershop, tunnelmaa sisältä
Keskiviikkona aamupäivän seurasimme nuorisopuolen sidontatuntia ja saimme tehdä asetelmat koululla pidettävään valmistujaisjuhlaan. Asetelmassa tuli olla kanukkaa, jaloleinikkiä, tulppaaneja sekä sammalta peittämään sieni. Astiat päällystettiin kankaalla. Loppuviikoksi saimme polkupyörät (viikon kohokohta) käyttöömme ja suuntasimme iltapäiväksi kohti työssäoppimispaikkaa. Meitä pyydettiin tekemään kimput Hollantilaisittain, yksi työntekijöistä näytti ensin mallia jonka jälkeen teimme kimput, kimppuun sai/tuli valita mahdollisimman paljon eri kukkia eri väreissä. Koska ne myyvät eniten. Kaikkiin myyntikimppuihin laitettiin rondella sellofaanista.

Asetelmat valmistujaisjuhlaan


Torstaina olimme koko päivän työssäoppimassa. Teimme ulkoistutuksia sipulikukista ja orvokeista ruukkuihin ja koreihin sekä kimppuja hollantilaisittain ja meidän tuli myös näyttää millaisia kimppuja teemme kotona. Kovin tykästyivät kimppuihimme, toinen lähtikin heti samantien asiakkalle. Kukkakaupan omistaja Cees oli kovin hassulla päällä ja säikäytti meidät ihan järkyttävällä naamarilla kesken sidontatöiden. Kovasti naurettiin tälle. Käytiin keskusteluja mitä on in ja mitä out - Hollannissa kukaan ei osta enää narsisseja, meillä ne kuitenkin vielä tekevät kauppansa. Torstaina tutustuimme 14-vuotiaaseen tyttöön joka oli myös työssäoppimassa Cees Flowershopissa, hän oli kovin reipas ja puhelias. Hän käy myös Nodrwin Collegea, heillä on työssäoppimista kerran viikossa ja se kestää puoli vuotta, tällainen olisi ehdottomasti hyvä myös Suomen nuorisolle.

Perjantai on päivä jolloin kukkakaupan omistaja käy hakemassa kukkakuorman. Niitä tulikin paljon, todella paljon.. puoli päivää meni kukkien kauppakunnostuksessa. Teimme kimppuja myyntiin ja tilauksiin. Päivä kului nopeasti. Viideltä kukkakaupanomistaja tuli häätämään meidät kotiin sanomalla: "Bye, bye.. go hooome!" 

Yhteenvetona voimme todeta tämän olleen mielenkiintoinen mutta uuvuttava viikko. Aika on mennyt tosi nopeasti! Viikonloppuna ajattelimme lähteä tutustumaan viereiseen Groningen -kaupunkiin. 

Hyvää viikonloppua! Terveisin Susanna ja Sari

Meidän menopelit!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti