lauantai 14. huhtikuuta 2018

Viimeinen viikko Velenjessä, Sloveniassa

Viimeinen viikko meni hujauksessa. Maanantai alkoi tuotantopuolen osalta taimien istutuksella ja kuljetuksella kasvutunneleihin. Kukkakaupan puolella hinnoiteltiin ja hyllytettiin tavaroita. 


Tiistaina tuotantopuoli sai tehdä salaatin kylvämistä. Kukkapuolella tehtiin 43 kimppua urheilutapahtumaa varten.


Töiden jälkeen pääsimme tutustumaan Velenjen hiilikaivosmuseoon oppaan johdolla. Laskeuduimme hissillä 160 metrin syvyyteen, jossa meille kerrottiin kaivoksen historiasta ja toiminnasta. Kierros oli vähän pelottava, mutta mielenkiintoinen. Valitettavasti museossa ei saanut ottaa kuvia. 


Keskiviikkona tuotannossa kylvettiin erilaisia kaaleja ja juurikkaita. Kasvihuoneessa oli hyvin kuuma, jopa yli 30 astetta lämmintä. Kukkapuoli lähti Portoroziin huoltamaan hotellin koristeita.


Torstaina tuotantopuoli aamupäivä kylvettiin punajuurta, ja loppupäivä istutettiin monenlaisia taimia. Kukkapuolella tehtiin kahdenlaisia kimppuja. Töiden jälkeen kävimme hotellilla syömässä, ja neljän aikaan iltapäivällä meidät haettiin tutustumaan tuotantopuolen työntekijän Barbaran viinitilalle.
Siellä opimme paljon viininkasvatuksesta, sen valmistuksesta, ja saimme pienet maistiaiset. Meidät myös kutsuttiin Barbaran kotiin maistamaan erilaisia slovenialaisia herkkuja, kuten itsetehtyä makkaraa ja leivonnaisia. 



Perjantaina työt jatkuivat tuotantopuolella monenlaisten taimien istutuksella. Kukkapuolella Eeva sai tehtäväkseen tehdä 90 ruusun kimpun 90-vuotissyntymäpäiväjuhlaan. Rosa teki germinikimpun kimppupohjaan. Kimppujen jälkeen koristelimme lahjapaketteja, ja teimme molemmat vielä yhdet kimput. 




Työpäivän päättyessä saimme läksiäislahjaksi Rosan ja Eevan aikaisemmin tekemät kukkakimput ja koristelemat suklaarasiat. Meille toivotettiin hyvää jatkoa, ja pyydettiin tulemaan joskus uudestaan käymään. Barbaralta meinasi päästä pari kyyneltäkin. Lauantai-iltana lento lähtee takaisin Suomeen. 

Kolme viikkoa Sloveniassa oli ohi hetkessä. Matka oli hyvin mukava ja opettavainen, ja saimme nähdä ja kokea paljon uutta. Suunnittelemme jo seuraavaa matkaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti