lauantai 26. huhtikuuta 2014

Flor und Decor Flowers.more

Tällä viikolla mentiin sitten 4 päiväksi uuteen kukkakauppaan ja se osoittautuikin aivan erillaiseksi maailmaksi. Aamuisin, kun paikalle meni niin kauppiaan tukkukäynnin jäljiltä leikkokukkaa löytyi joka puolelta. Siinä sitten yritettiin saada kaikki laitettua ämpäreihin ja veteen odottamaan kauppakunnosta. Ja sitä kunnostettavaa todellakin oli ja useimmiten kauppakunnostus saatiin päätökseen vasta iltapäivällä. Jos edellisessä paikassa tärkeätä oli siisteys niin täällä se ei tullut ensimmäisenä eteen. Kukkia kauppakunnostettaessa tai muutenkin työskennellessä roskat pudotettiin lattialle ja siitä niitä sitten aika ajoin harjattiin yhteen ainoaan myymälässä olevaan roskikseen ja vieläpä suht pieneen sellaiseen.

Suurimman osan tämän kukkakaupan työstä muodostivat viikkoasiakkaat, joille toimitettiin kukkia ja käytiin "kunnostamassa" asiakkaalla olevia kukkia. Yhtä ehkä suurimpana asiakkaana oli Hotel Vier Jahreszeiten, jossa käytiin päivittäin esim. viemässä sviitteihin kukkia ja myöskin täällä "kunnostamassa" jo hotellilla olevia kukkia. Hotellissa on myös yrityksen toinen myymälä, jossa yleensä joku "pääliikkeen" työntekijöistä on, jos hotellin myymälän työntekijä ei ole paikalla.

Sain myös tehdä itsekin ihan kivasti kimppuja ja hyvin ne näyttivät kelpaavan myytiin ja asiakkaillekin. Ensimmäinen tekemäni kimppu meni kaupaksi n. 10 minuutissa. Täällä oli aikas vapaat kädet kimpun tekemisessä, mutta samalla tyylillä mentiin kuin edellisessäkin paikassa eli vihreätä käytettiin aikas vähän ja se on kyllä hieman totuttelemista vaativa asia.



Viimeisenä päivänä pääsi todella kimppujen tekojen makuun: oli iso tilaus johonkin näyttelyyn, johon tarvittiin 7 isoa kimppua, 6 keskikokoista ja 25 pientä kimppua ( ei nämä pienetkään mielestäni olleet kovin pieniä). Pääsin tekemään näitä pieniä kimppuja. Näissä oli kaikissa määritelty kukat, että kaikista tuli kukkien osalta samanlaisia. Itse taisin tehdä näitä kimppuja n. 5 kappaletta. Hyvää harjoitusta siis tuli saksalaistyylisten kimppujen tekoon.

Kaiken kaikkiaan mukavat neljä päivää, vaikka alussa oli hieman hankalampaan päästä porukkaan mukaan mitä edellisessä paikassa. Ja tähän loppuun taas voin todeta, että neljä päivää on aivan liian vähän, viel zu wenig, yhdessä paikassa oloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti