sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Morsiussidontaa ja pajunpujontaa

Tähän viikkoon on mahtunut hyvin monenlaista, mutta mielenkiintoisimpina ovat jääneet mieleen koululla vietetty päivä aluksi opetusta hieman seuraten ja sitten myös itse tekemään päästen. Oppitunnin aineena oli Desingorienteriertes Gestalten - Inspiration Modedesign. Tämä sisältyi paikallisten floristimestariopiskelijoiden lähestyvään näyttötutkintoon. Mekin työskentelimme tämän aineen parissa, mutta emme ihan niin laajasti kuin paikalliset opiskelijat. Mutta tehtävänä oli valita netistä hääpuku, piirtää siitä luonnos paperille ja tehdä pukuun sopiva morsiuskimppu. Teimme kimpputekniikalla ja sienitekniikalla morsiuskimput käyttäen paljon luonnonmateriaaleja joita keräsimme koulun pihapiiristä. Saimme myös hyviä vinkkejä, opetusta aineen opettajalta.




 Toinen mielenkiintoinen ja mieleenpainunut asia tällä viikolla oli korin ja amppelin punonta saksalaisella maaseudulla paikassa Fotogärtnerei Friedrich Strauss (Au in der Hallertau). Kyseisessä paikassa kuvataan aikakausilehtiin kukkia, asetelmia, kimppuja erilaisissa ympäristöissä sekä kukka-aiheisia seinäkalentereita. Alueelta löytyi terasseja, taloja joita pystytään kääntelemään eri suuntiin kuvaustilanteiden, valon tarpeen mukaan.

Saimme opetusta pajun punontaan paikalliselta yrittäjältä, joka järjestää tälläisiä kursseja, mutta myös koristelee erilaisia tiloja ja tapahtumia.

Punoimme siis pajusta korit, joihin laitettiin erilaisia kukkia ja ne kuvattiin samantien yrityksen toimesta. Ties vaikka päätyvät johonkin lehteen täällä Saksan maalla. Toisena työnä teimme amppelit, joka oli tämän Fotogärtnerein tilaus johonkin heidän kuvaukseensa. Amppelit jäivät nyt odottamaan kuvausta ja mahdollisesti myöhemmin saamme ne itsellemme.




Nuo punomamme korit saimme myös itsellemme, mutta nyt haasteena niiden tuominen Suomeen lentokoneella. Jos päädymme jättämään ne tänne, niin saamme ainakin ammattilaiskuvaajien ottamat kuvat niistä itsellemme.

Kävimme myös tutustumassa kahteen Müncheniläiseen kukkakauppaan, joissa aloitamme ensi viikolla harjoittelut. Jännittävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti