maanantai 21. huhtikuuta 2014

Toinen viikko kukkakaupassa vierähti mukavasti. Sain sitoa kimppuja joka päivä. Tein myös pääsiäisistutuksia jonkun verran ja pakkailin tilauksia. Pakkauspaperi on kyllä hienoa täällä. Se on kolmekerroksisista kukkapaperia, joka kestää kosteutta eli paperin päälle voi sumuttaa kosteuden. Kylmyyttä se kestää -10 saakka. Toki paperi on kalliimpaa kuin tavallinen, mutta nopeuttaa toimintaa sanomalehden käärimisen sijaan ja on arvokkaan näköinen.
Sinna niin hyvin kertoi jo saksalaisten kimppujen eroista suomalaiseen, että tähän muutama sananen ruotsalaisista. Harjoittelu on ollut tähän mennessä minulle hyvin osuvaa treenausta, sillä tuppaan tekemään omista kimpuistani turhan tiiviitä ja survomaan kukat yhteen. Näin siihen nyrkin kokoiseen kimppuun saa vaikka rahallisesti mahtumaan satasen eikä kukkia edes näe. Täällä olen saanut opetella pitelemään kimppua hyvin alhaalta kiinni. Ruotsissa ei juurikaan käytetä välivihreitä eikä mansettia tehdä, joten kimpun on itsessään näytettävä jo isolle ilman tilpehöörejä. Melkein kaikki kimput tosin kääritään paperiin. Paperi ikäänkuin korvaa mansetin. Toki tottumattoman silmään itse huomasin, että paperilla saa aikaan helposti arvokkaan näköisen kimpun. Niin kuin mansetillakin. Mustikkaa täälläkin on käytetty ja hankala minun olla tunkematta sitä liikaa kukkien väliin, kun jo kaksikin oksaa riittäisi.
Kummasti ne Eucalyptus-puut siinä pihalla on pärjänneet vaikka aamuisin ei juurikaan lämpöasteita viikko sitten ollut vielä. Joka aamu on kannettu ne siihen ihasteltavaksi. 

Ruotsissakin on kukkakauppoja laidasta laitaan. Kaikissa ei olla niin tarkkoja ja sieni saa pöytäasetelmissakin näkyä reippaasti. Kävin kiertelemässä erilaisia vapaa-ajalla ja tietysti pisti silmään hienoudet ja puutteet. Pääsiäisen aikaan ajattelin viedä kukkia myös lahjaksi. Kävin ostamassa metropysäkin varrella olevasta kukkakaupasta tulppaaneja ja kyllä jotenkin harjoittelupaikan nättien pakettien jälkeen kauhistelin kirkuvan punaista mainospaperia kukkien ympärillä. Samat kukat näyttivät siinä niin halvoille.

Pääsiäisenä käpöstelin myös Tukholman kasvitieteelliseen puutarhaan. Se osoittautui kivaksi piknik-paikaksi veden äärellä. Vieressä törrötti houkuttelevasti Plantagen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti