lauantai 5. huhtikuuta 2014

Internationale Weihenstephaner Modultage 2014 - Freising Deutschland

Nyt on sitten ensimmäisen viikko Saksan maalla takana ja se kului Freisingissä olevassa alan koulussa, jolla hienolta kuulostava nimi Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan ja koululla olon teemana Dimension: Colour / Dimension der Farbe. Tämä oli siis kansainvälinen moduuli (kurssi) johon osallistui meitä ulkomaalaisia Venäjältä, Italiasta, Hollannista ja me Suomesta. Suurimman ryhmän muodostivat italialaiset ja italian kielen kuunteleminen tuli tutuksi, sitä sen suuremmin ymmärtämättä :-). Kielten sekamelska oli muutenkin runsas, yhdellä jos toisella meni kielet sekaisin ja siinä sitten puhuttiin sujuvasti saksaa ja englantia sekaisin ja monesti meillä kaikilla tuli myös oman kielen sanoja joukkoon. Mutta ymmärsimme toisiamme loppupeleissä ihan hyvin. Ja tilannettahan helpotti kaikki materiaalit minkä parissa työskentelimme. Meidän ulkomaalaisten lisäksi moduulissa oli mukana koulun omia opiskelijoita (jo floristiksi valmistuneita ja nyt floristimestareiksi opiskelevia) sekä koulun opettajia, jotka vetivät kurssin.

Kurssi koostui erilaisista teemoista ja sen aloitti maanantaina osuus "Experimental work with colours". Tämän osuuden veti saksalainen taiteilija Sabine Schall. Pääsimme siis näyttämään taiteelliset lahjakkuutemme ja itselleni se tuotti aluksi pientä ahdistusta, mutta kun vauhtiin pääsi niin osoittautui mukavaksi puuhaksi ja ihan ok juttuja tuli maalattua.

Tiistaina pääsimme uuden teeman pariin joka oli "Working with colour and plant material". Tässä työskentelimme päävärien punainen, keltainen ja sininen parissa ja teemana tehdä esillepano koululta löytyvistä esineistä (esineinä sai käyttää kaikkea mahdollista mitä vaan löytyi koulun kätköistä). Ryhmälläni oli värinä keltainen ja kukkana keltainen esikko ja lopputulos seuraavanlainen:



Seuraavana päivänä jatkui työskentely muiden päävärien kanssa ja mielenkiintoisimmaksi osoittautui ruohon vihreä. Siinä pääsi todellakin vihreään tutustumaan kunnolla, koska päivän maalauprojektin jälkeen vihreää maalia löytyi vaatteita ja kenkiä myöten, mutta oli se sen arvoista. Harvoin sitä pääsee maalaamaan 10 metriä pitkälle paksulle paperille joka levitetty nurmikolle. Maalausvälineinä pensseleiden lisäksi omat kämmenet ja jalkapohjat.



Pääsimme myös rautalangasta vääntelemään erilaisia juttuja yhdistettynä eri väreihin. Lisähaasteen tähän toi se, että ei itse saanut valita rautalangan paksuutta, tekniikkaa millä teet, värejä joita käytät tai maalaustekniikkaa vaan kaikki arvottiin nostamalla ne korteista ja kortin paljastamalla tekniikalla, rautalangan paksuudella, väreille alettiin tehdä omaa työtä. Muuten työtä ei sitten ollutkaan määritelty eli monenlaisia valmiita töitä syntyi.

Tämän kurssin päätti perjantaina iltapäivällä alkanut ja maanantai iltaan kestävä näyttely "Dimension: Colour", joka muodostuu kokonaisuudessaan tekemistämme töistä.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen viikko ja erilaisia ideoita syntyi maalaamisen, rautalangasta tekemisen, esillepanojen suhteen.

Nyt vietämme 3 ansaittua vapaapäivää ja sitten uusi viikko ja uudet jutut. Tähän loppuu  voisi sanoa mitä italian kielestä ja italialaisilta on opittu tämän viiden päivän aikana: "Pasta with pasta"
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti