perjantai 18. huhtikuuta 2014

kukkakauppaelämää

Nyt on sitten päästy ensimmäistä kertaa harjoittelemaan kukkakauppaan Müncheniin, Herr Wismayer für Blumen:iin.
Viikkoon mahtui kaikenlaisia kukkakaupan töitä kukkien kauppakunnostuksesta asetelmien ja kimppujen tekoon. Sen sain heti huomata, että tässä kukkakaupassa tärkeätä on siisteys ja kaikki pitää olla ei vain hyvää vaan täydellistä.
Suurimman haasteen ehkä muodostivat ehkä asiakaspalvelu, vaikka saksaa osaankin niin kynnys mennä kysymään asiakkaalta "miten voin auttaa" oli suuri, koska tuntui, että suurin osa asiakkaista halusi, että heille sidotaan siinä odottaessa kimppu ja edelleenkään omat taitoni eivät siihen riitä.

Sain toki sitoa kimppuja ja sain siihen hyvin apua, opastusta kukkakaupan työntekijöitä. Täytyy kyllä myöntää, että itseäni alkoi välillä turhauttamaan, kun tuo kimppujen sitominen tuntuu niin hankalalta.
Suurimpana erona suomalaiseen ja saksalaiseen kimppujen sidontaan huomasin sen, kun itse laitoin kimppuun välivihreäksi salalia niin täällä oltiin sitä mieltä, että salalia kannattaa käyttää vaan kimpun mansettina. Muutenkin vihreää käytettiin paljon vähemmän kuin koulussa on opittu kimppuihin laittamaan. Kimpuissa käytettiin vihreänä eniten mustikkaa ja pistaasia.

Pääsiäinen näkyi myös hyvin paljon kukkakaupassa ja siihen liittyen tehtiin erilaisia asetelmia. Ja asiakkaiden suosikkituotteeksi osoittautuivat pajunkissat. Itselleni suurta ihastusta aiheutti kielot leikkokukkana ja ruukussa ja niitä käytettiin myös pienissä pääsiäisasetelmissa.


Kaiken kaikkiaan työntekijät osoittautuivat hyvin mukaviksi ja jaksoivat hyvin opastaa ja auttaa.
Ja se herkkujen määrä mitä oli aina iltapäivisin tarjolla, huh huh....
Mielelläni olisin mennyt tähän samaan paikkaa vielä ensi viikolla, kun nyt vähän päässyt kaupan kuvioihin mukaan, mutta uusi kukkakauppa odottaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti